PART 4四級聽力綜合訓練20題 - 下載本文

买足球彩票技巧 www.lbmkq.icu a taxi ride in Cape Town last November,just over two weeks after their wedding. 3.What can we learn about Shrien Dewani according to the court ruling? 【A】【詳解】新聞開頭提到,Shrien Dewani向高級法院提出申訴,希望在適合出庭受審時才被遣返回英國,但他的申訴失敗。法庭裁決,若最終可以證明Shrien Dewani不適合受審,只要南非政府擺正將他遣返回英國,Shrien Dewani可以被遣返。由此可知,A“盡管他不合適出庭受審也得被遣返”為答案,同時排除C。一旦證明合適就在南非出庭受審\。法庭裁決沒有提及治療的問題,故排除B和D. What was Dewani accused of?

【D】【詳解】新聞的開頭和結尾都提到Dewani的罪行雇用罪犯殺害妻子,D。讓人殺害自己的妻子°為答案。Dewani計劃在南非度蜜月時雇兇殺害妻子,A錯在in the U.K.Dewani的妻子是在搭乘的士時被殺的,新聞中沒有談及的士事故,B·涉嫌與一起的士事故有關。沒有依據。Dewani主要是被控殺人,故排除C。雇用一幫罪犯\。 Questions 5 to 7 will be based on the following news item.

Dozens of children at a Utah elementary school had their lunch trays taken away from them before they could take a bite this week Salt lake City School District officials said the trays were taken way at Utah Elementary School Tuesday because some students had negative balances in their accounts used to pay for lunches.But they admit the situation should have been handled differently.Instead of regular lunches,the students were given fruit and milk.“We don’t ever let kids go without any food entirely,”said Salt Lake City School District spokesman Jason Olsen.One mother said,she was“blindsided”when her daughter described what a school district official told her:“You don’t have any money in your account,so you can’t get lunch.”“There were a lot of tears,”she said,“and it was pretty upsetting for them.”The district said it started notifying parents about negative account balances Monday.But the mother said she and other parents were never told about the problem.

5.Why were some children offered only fruit and milk for lunch?

【C】【詳解】新聞提到,猶他州的許多小學生被收走了午餐盤,原因是他們用于支付午餐的賬戶余額不足(had negative balance);學校沒有給這部分孩子提供慣常的午餐,而是給他們發了水果和牛奶。由此可知,C。父母未支付午餐費用'為答案。A\學校停止提供午餐\與新聞不符。B·們的家長更喜歡水果和牛奶當午餐。和D。他們選擇要不一樣的東西'都屬于無中生有。

6.How did parents react to the school’s way of handling the situation? 【B】【詳解】新聞提到,當聽到女兒描述學區要員對她說”你的賬戶里沒有錢了,所以不能得到午餐”時,媽媽遭受了意外的打擊(blindsided)。由此可知,由此可知,B為答案,其中surprised對應錄音中的blindsided.A“滿意的“。與家長到的反應截然相反。新聞沒有提及家長們很憤怒,排除C.新聞中提到的a lot of tears和pretty upsetting都是孩子的反應,排除D。

7.When were the parents informed of negative balances according to the district? 【C】【詳解】新聞提到,學區要員稱周一已通知家長賬戶余額不足,C為正確答案。A“本周”在新聞開頭提到,是說本周許多猶他州的小學生被收走了午餐盤。B。故排除。周二'是鹽湖城學校的學區要員說明學生被收走餐盤二事的時間,故排除。 Section B

Conversation One Conversation One

M:Hi,Diana.I'm surprised to see you on the city bus.Your car in the shop?

W:No.I've just been thinking a lot about the environment lately.So I decided the air will be a lot cleaner if we all use public transport when we could.

M:I'm sure you are right.The diesel bus isn't exactly pollution free.

W:True.They'll be running a lot cleaner soon.We were just talking about that in my environmental engineering class.

M:What could the city do?Install pollution filters in all their buses?

W:They could,but those filters make the engines work harder and really cut down on the fuel efficiency.Instead,they found a way to make their engines more efficient. M:How?

W:Well,there is a new insulator.And you spray a thick coat of it on the engine. M:An insulator?

W:Yeah.What it does is reflect back the heat of burning fuel.So the fuel will burn much hotter and burn up more completely.

M:So a lot less unburned fuel comes out to pollute the air.

W:And the bus will need less fuel.So with the saving on fuel cost,they say this will all pay for itself in just six months.

8.Why does Diana take a bus that day?

【A】【詳解】男士問Diana為什么乘坐公共汽車,是不是她的汽車在維修。女士回答說不是,她乘坐的公交車是因為最近她在考慮環境問題。大家都是用公共交通的話,空氣會更干凈一些??渭刈⒒肪?,故A正確。B未提及。C和D內容與對話無關。 9.What is true about Diana? 【C】【詳解】女士說到:“在環境工程課上我們剛剛談到過這一點?!笨杉蘗艘幻嘔肪徹こ炭?,故C正確。四個選項都以Diana為主語,本題定然問她的情況。要根據選項關鍵詞聽對話,把涉及關鍵詞的信息與選項對照,判斷選項正誤。

10.What justifies the installation of a new insulator in the buses according to Diana?

【A】【詳解】對于安裝新的絕熱器,女士說。它的作用在于它可以把燃料燃燒的熱量反射回來,這樣燃料燃燒時的溫度就會更高,燃燒也就更徹底。??杉繞骺梢蘊岣呷忌章?,A正確。鑒于我們并不知道it指什么,聽錄音時,必須對有關事物予以重視。對話中,男士重復反問了一個詞?!盇n insulator?”。表明它是對話中討論的一個重點,問題it可能與它有關。緊接著女士的回答又用了?!盬hat it does is...”的強調結構,并用。So..,。說明結果相關內容及構成本題的答案。

11.What is the major concern of the woman?

【D】【詳解】對話中女士有車不開,寧愿擠公交,上環境工程課;對節能環保絕熱器感興趣,均表明她關注環境有濃厚的環保意識。故選D。實際上本題是問對話主題,選項D概括性最強,為答案。其余的均是細節或與對話無關。 Conversation Two

M:Hi.I have a reservation for tonight.My name is Charles Nelson. W:Okay.Mr.Nelson.That's a room for five under your name. M:No.No.Hold on.There must be some mistake.

W:Okay.Let's check this again.Okay,Mr.Charles C.Nelson for tonight...

M:Ah.There's the problem.My name is Charles Nelson,not Charles C.Nelson.You must have two guests under the name.

W:Okay.Let me check this again.Oh.Okay.Here we are.Charles Nelson.A room for one for the 19th...

M:Wait,wait!It was for tonight.Not tomorrow night.

W:Hum.Hum.I don't think we have any rooms for tonight.There's a convention going on in town,and uh,let's see.Yeah,no rooms.Well.We do have some rooms under renovation with just a roll-away bed.None of the normal stuff like a TV or working shower or toilet. M:Ah madam.Come on.There must be something else.

W:Well.Let me check my computer here.Ah!There has been a cancellation for this evening.A honeymoon suite is now available. M:Great.I'll take it.

W:But I'll have to charge you two hundred fifty dollars for the night. M:Ah.Madam.I should get a discount for the inconvenience.

W:Well.The best I can give you is a ten percent discount plus a ticket for a free continental breakfast.

12.What was the first problem with the man's reservation?

【A】【詳解】曼上上在入住酒店時,遇到了一系列難題首先,他自報家門時,服務員把他和另一個同名同姓的人搞混淆了其次,他原訂的這一天的房間沒有了,第2天才有房間;第三,其他房間也都已訂滿,只有正在裝修中的臨時房。本題問他遇到的第1個問題,故選A.本對話前面開頭部分一直在說人名。聽到有關name,mistake,problem,have two guests under the name即可確定答案。

13.Why was it hard to get a room that day? 【C】【詳解】女士在解釋房子緊張的原因時說,。我想我們今晚是沒房子了。城里正在開一個會........conference convention之義,故C正確。A.C旬型一致,區別在conference和marathon(馬拉松長跑)上;B。幾乎所有酒店都在翻修。顯然不合常理D中的時間在對話中未提及。

14.What do we know about the rooms under renovation in the hotel?

【C】【詳解】女士在說到客房全部訂滿時,提到酒店倒是有一些在裝修的客房,里面只有一張折疊床,沒有電視或可使用的洗手間這樣的正常配套,可見選C,同時可排除B和D.預讀選項時,根據A和B可知them和They指的是rooms,聽音時要留意某種客房的相關信息。 15.What did the man get finally? 【B】【詳解】女士查到有人取消訂房,是一個蜜月套房,每晚需250美元。男士表示要住這個套房,但要求打折。女士說\我最多給你打9折,另外再免費送一張歐洲大陸式早餐用餐券。??杉惺孔詈蟮玫降氖且?25美元住一晚蜜月套房,并獲得免費西式早餐。故B正確。 Section C Passage One

Television now plays such an important part in so many people's lives that it is essential for us to try to decide whether it is a blessing or a curse.Obviously television has both advantages and disadvantages.But do the former outweigh the latter?In the first place,television is not only a convenient source of entertainment,but also a comparatively cheap one.They just sit comfortably at home and enjoy endless series of programs rather than to go out in search of amusement elsewhere.Some people,however,maintain that this is precisely where the danger lies.The television viewer needs to do nothing.He is completely passive and has everything presented to him without any effort on his part.Secondly,television keeps one informed about current events,allows one to follow the latest developments in science and politics.Yet here again there is a danger.The television screen itself has a terrible,almost physical fascination for us.We get so

used to looking at its movements,so dependent on its pictures that it begins to dominate our lives.There are many other arguments for and against television.The poor quality of its program is often criticized.But it is undoubtedly a great comfort to many lonely elderly people.And does it corrupt or instruct our children?I think we must realize that television in itself is neither good nor bad.It is the uses to which it is put that determine its value to society. 16.What is NOT mentioned as the disadvantages of TV? 【A】【詳解】本文分析電視的利弊,它帶來益處的同時也有潛在的弊端。文章分別提到,觀看電視是被動接受的行為即B),它使人產生依賴性(即C),有些電視節目質量太差(即D)。未提到的弊端是A,故選A.此外,A??吹縭踴岬賈屢g跫膊?。的說法聞所未聞。這是對原文中almost physical fascination“幾乎有生理上的迷戀”。的曲解,換言之,有些選項可據常識加以判斷。

17.What is the speaker's opinion of television?

【D】【詳解】短文結尾處,作者在給出了正反觀點后,給出了中允的觀點\我想我們必須認識到,電視本身無月刊胃好壞。'即D正確。C太絕對,可以排除;A.B針鋒相對,D則不偏不倚。根據短文中作者的口吻,他是持中立態度的,應選D.本題可以。聽到什么選什么。 18.What determines the value of television to society?

【C】【詳解】文章最后說電視本身無所謂好壞,人們使用它的方式決定了它對社會的價值。C與此同義。A(電視機的價格).D(觀看電視的人數)與全文中心無關,可以排除;B在文中有所提及,是某個細節,屬于答非所問。 Passage Two

Beethoven probably began to go deaf in 1797,but he tried to keep it a secret,while consulting doctors and trying various remedies,such as the application of almond oil.He was extremely anxious about its possible effect on his career as a musician,and embarrassed by its effect on his social life.In the summer of 1801 he wrote to two friends expressing the anxietythat his best years would pass\my being able to achieve all that my talent and my strength have commanded me to do\my art.For indeed it seemed to me impossible to leave this world before I had produced all the works that I felt the urge to compose\development of his art:isolated from the world,and unable to perform,he could devote all his time to composing.In 1804 his friend Stephan von Breuning,with whom he briefly shared lodgings,wrote to Franz Wegler about the terrible effect his gradual loss of hearing was having on Beethoven:it had caused him to distrust his friends,and he was becoming very difficult to be with.But above all else,Beethoven was dedicated to his art and the urge to compose remained with him throughout his life.It may be that he shielded away from the commitment of marriage because he knew it would interfere with his art. 19.Why did Beethoven try to conceal his going deaf? 【D】【詳解】短文開頭就說貝多芬不愿透露自己耳聾的消息,并緊接著說明了原因“他極為擔心這個消息對他作為一位音樂家的事業可能帶來的影響,他也不知道該如何處理該消息對他的社交生活產生的影響?!盌(他對它的負面影響極為擔心)全面概括了相關內容,故正確。 20.What was the result from Beethoven's gradual loss of hearing in 1804? 【C】【詳解】短文中提到。1804年,貝多芬的朋友在信中說“失去聽力使他(貝多芬)不相信朋友,他變得非常難以相處”故C正確。由選項中共同的時間可知,本題問1804年發生在?!彼鄙砩系氖慮?。聽到”1804”即當留意選項中對應的關鍵詞。C為原詞再現。 21.What do we know about Beethoven in this passage?

【B】【詳解】短文最后說。情況可能是這樣因為他知道結婚會影響他的藝術創作,所以他逃避了婚姻的承諾。信之意是,貝多芬一輩子未婚,故B正確。四個選項主語都是He,但具體內容互不相干,須聽記所有相關信息并做出相應標記。 Passage Three

Over the years,new technologies have changed farming.Change in a general direction is a trend.Yet people often recognize trends only when they consider the past.Today,we look back at some trends in American agriculture.In 1920,America had more than 25 million horses and mules.Most were used for farm work.Around the same time,a competitor began to appear in large numbers.Tractors could turn soil,pull loads and speed harvests—and they could do it better.More tractors meant fewer horses and mules.By the 1960s,the numbers of these work animals settled to where they remain today.That is about one-tenth the levels in 1920.Yet even the demand for tractors had its limits.Their numbers have been slowly decreasing since 1982.Experts say farmers can do more with less now because of new technologies.As tractors replaced horses and mules,farmers no longer needed to raise crops to feed work animals.Oats have long been food for horses and mules.In 1954,American farmers planted over sixteen million hectares of oats.By 2000,that was down to less than one million hectares.So what did the farmers do with the extra land?More and more farmers began to plant a new crop around the same time that the tractor became popular.It was the soybean.The soybean is one of the oldest plants harvested.Yet it was not planted widely in the United States until the 1920s.By the year 2000,close to 30 million hectares were planted with soybeans.It is the nation's most important crop for high-protein animal feed and for vegetable oil.In fact,soybeans are the second most valuable crop grown by American farmers after corn.Much of the soybean production goes to exports.

22.In which year did tractors begin to appear in large numbers?

【A】【詳解】短文中提到,1920年,美國用于農業生產的馬、騾數量有2500多萬,。同時一個競爭者開始大量出現。拖拉機.............意即1920年拖拉機開始大量涌現,故A正確。 23.How many horses and mules did America have in the 1960s?

【D】【詳解】短文說,1920年,美國用于農業生產的馬、騾數量總共有2500多萬,此后一路減少,到20世紀60年代,數目趨于穩定,迄今沒有變化。目前約有1920年的1/10。由此可計算出,20世紀60年代美國用于農業生產的馬、騾牲口共250多萬,故D正確。 24.What is America's most important crop for high-protein animal feed and for vegetable oil? 【B】【詳解】短文提到,到2000年,近3000萬公頃土地種了大豆。。它是全國最重要的高蛋白動物飼料和植物油農作物。樸故B正確。昕短文答題時,要特別留意\語義強調之處。。本題。the nation's most important crop。顯然符合此語義特征。 25.What is the most valuable crop grown by American farmers?

【A】【詳解】短文結尾處提到,姓事實上,大豆是繼玉米之后美國農民種植的第二大最有價值的農作物。??杉鈑屑壑檔吶┳魑鍤怯衩?,答案是A.答題方法與上題一樣。對于文中語義強調的內容要有所辨別,最后才能按聽到的問題答題。若能聽記most valuable這語義要點,本題就容易了。 Model test 3 Section A

Directions:In this section,you will hear three news reports.At the end of each news report,you will hear two or three questions.Both the news report and the questions will be spoken only once.After you hear a question,you must choose the best answer from the four choices marked